Evde Göğüs Büyütme Egzersizleri

Biz hanımların dış görünüş olarak en büyük sorunları arasında oan problem küçük göğüslerdir. Bayan olarak yaradılışımızın gereği güzel ve ilgi odağı olmak isteriz :). Güzel olmak için sadece bakımlı olmak da yetmiyor bazı durumlarda. Etkileyici bir fiziğe sahip olmak hemen hemen bütün kadınların istediği arzuladığı bir durumdur. Hal böyle olunca da küçük göğüsler ile kusursuz bir fiziğe sahip olunmuyor. Bu makale de Evde Göğüs Büyütme Hareketleri hakkında olacak.

Doğal göğüs büyütme hareketleri ile göğüsleriniz iyi ve muhteşem bir şekle sahip olabilirler. Göğüs büyütme egzersizleri tek başına yapıldığında göğüs bedeninde artış sağlamaz. Bunun yerine , göğüsleri tutan adele gruplarını çalıştırarak, göğüslerin harika kıvrımlara kavuşmasını olanağı sağlar. Aynı zamanda gelişen adele yapısı göğüsleri dikleştirerek olduğundan daha dolgun ve iyi gösterir.

Fakat göğüs büyütme egzersizleri tek başına yeteri kadar değildir. Ancak yardımcı olacak öbür tekniklerin uygulanması için taban oluştururlar. Bu hareketler yardımıyla ,

Meme dokusunun kan akışını arttırır ( - Bu bir miktar meme büyümesine sebep olur )
Artan kan akışı göğüslerin muhteşem kıvrımlarının oluşmasını sağlar.

Göğüs Büyütme Hareketleri - Temel 3 Egzersiz

Tüm göğüs büyütme egzersizleri belirli bir rutinde uygulanmalıdır. Başlama ve 4 hafta - 6 hafta vb. periyotlar bitiminde göğüs ekseninin ve büyüklüğünün değişimini görebilmek için ölçümleri yapmak iyi olacaktır. Dikleşme ve kısmi büyüme süreçlerini birebir görmek sizi motive edebilir ve rutinlerinize devam etmenize yardımcı olur.

Kol ve Bilek Germe Hareketleri

Kol ve Bilek egzersizleri yalnızca harika bir el koordinasyonu sağlamakla kalmaz bununla birlikte bedendeki kan akışını hızlandırır. Kol ve Bileklerin kuvvetli olması, göğüs büyütme egzersizleri esnasında işinizi kolaylaştıracaktır. Kol ve bilekleri güçlendirmek için ağırlık çalışılabilir. Bununla birlikte minik bir top avuç içerisinde kavranarak sıkılır. 5-10 sn daha sonra bırakılarak kolun ve bileğin gevşemesi sağlanır. Aynı hareket öbür elle tekrar edilir.

Bench Press Hareketi

Bench'te sırt üstü yatın. Ayaklarınız dizden bükük ya da düz olabilir. Bench üstünde en rahat pozisyonunuzu alın. Uygun bir ağırlık belirleyerek halteri hazırlayın. Yaralanma ve sakatlanmalara karşın tedbir almak için çok düşük kilolardan başlayın. Daha öncesinde hiç bir deneyiminiz yoksa, halter barını tek başına kullanabilirsiniz.

  • Kollarınız vücudunuza dik  ve avuçlarınız karşıya bakacak biçimde halter barını kavrayın.  Ellerinizin pozisyonunun çok önemli olduğunu unutmayın.
  • Yavaşça yukarıya doğru dikçe kaldırın.
  • Yavaşça aşağıya doğru dikçe indirin.
  • Bu çeşit ekipmanlarla çalışırken direk fazla ağırlıklar tercih edilmemelidir. Bununla birlikte yanınızda birisinin olması yararınıza olacaktır.


Arka Kol Kası ve Prektoral Göğüs Kası

Aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi sandalyeden faydalanılarak yapılmış olan bu hareket arka kol kaslarını ve prektoral göğüs kaslarını çalıştırır. Bu hareketi yapmak için sağlam ve tekerleksiz bir sandalye tercih etmelisiniz. Sandalye örneği ofiste dahi kolaylıkla yapılabileceğini göstermek için verilmiştir.

  • Avuçlarınız karşıya gösterecek biçimde sandalyenin ucuna oturun.
  • Ellerin açıklığının omuz genişliği kadar olmasına özen gösterin.
  • Ayaklarınızı ileriye doğru hareket ettirin.
  • Diz kapaklarınız ayak parmaklarınızın bükülmeyeceği uzaklığa kadar gitmelidir. Başınız dik ve göğsünüz yukarıda olmalıdır.
  • Vücudunuzu yavaşça aşağıya doğru kaydırın. Dirsekleriniz 90 derece olmalı ve vücudunuzun kilosu kollarınızda olmalıdır. Kol gücünüzden faydalanarak vücudunuzu kaldırıp indirin. Bu hareketi 6-8 tekrarla 1-2 set yapabilirsiniz.


Dikey Şınav

Bildiğimiz klasik şınav kadar etkili değildir. Fakat , başlama seviyesindekiler ya da klasik şınav hareketini yapamayanlar için ideal bir göğüs büyütme egzersizidir. Bu hareketi terlemeden ofisinizde de yapabilirsiniz.

  • Duvardan 2-3 adım uzakta durun.
  • Ellerinizi duvara yaslayın ve beden ağırlığını kollarınıza verin.
  • Ellerinizin ve ayaklarınızın omuz genişliğinde açık olduğuna emin olun.
  • Elleriniz göğüs hizasında olmalıdır.
  • Ayaklarınızın tabanları yere tam basmalıdır.
  • Dirseklerinizi bükerek göğsünüzü duvara değdirin.
  • Sonra dirseklerinizi düzleştirerek başlama pozisyonunuzu alın.
  • Bu hareketi de 6-8 tekrardan 2 set olarak uygulayın.


Bu makelede Evde Göğüs Büyütme Egzersizi olan 3 Temel Egzersizden bahsettim. Hemen her yerde kolayca uygulanabilecek hareketlerdir. Sormak yada eklemek istediklerinizi konunun altında yorum olarak belirtebilirsiniz.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Işte bütün mesele de bu hareketleri yapacak zamanı bulmakta :(

Adsız dedi ki...

Ay başında spor salonuna başladım ama amacım göğüs büyütme değildi neyse büyük göğüs göz çıkarmaz

Yorum Gönder