Sütyenler Göğüslerinizin Gizli Düşmanı Olabilir

Kadınlar sütyenlerini severler. Bilhassa de göğüslerini daha dik gösterdikleri ve kendilerine daha çok güvenmelerini sağladıkları için severler. Sütyenler göğüslerimizi yukarıya kaldırır ve sarkmayı engeller. Reddedilemeyecek bunca faydalarının yanı sıra sütyenlerin bilinmeyen ne gibi tesirleri olabilir ?

Göğüs ve sırt ölçünüze uyumlu olmayan sütyen seçerseniz sütyeninizin vereceği zarar faydasından çok daha çok olacaktır. Araştırmalar bayanların %90'ı yanlış vücutta sütyen kullanmaktadır. Bir çok kadın daha çok gençken sütyenlerini seçer ve yaşlar ilerledikçe de sütyen ölçülerini aktüellemeleri gerektiğini görmezden gelirler. Bu bayanlar bilhassa göğüslerine şayet çoğunlukla sağlıklarına verdiği zarardan bihaber bir biçimde benzer vücutta sütyenleri kullanmaya devam ederler.

Bedeninize yönelik olmayan bir sütyen sizlere rahatsızlık verir, sırt ve bel problemlerine neden olur ve göğüslerinizin deforme olmasına sebep olur. Bununla birlikte sağlık açısından da yanlış seçilmiş bir sütyenin çok zarar veren olduğunu söyleyebiliriz. Sık giyilen çok sıkı sütyenler toksin salgılamasına sebep oldukları için göğüs kanserine sebep olabilir. Fakat şayet sütyeninizi doğru seçerseniz hem daha rahat edersiniz benzer zamanda göğüsleriniz çok daha harika görünür.

Çok minik bir sütyen takmak kan akışını azaltacak ve bu nedenden belki de göğüs ölçünüzü değiştirecektir. Göğüslerinizi daha kocaman göstermek için kullanmakta olduğunuz dolgulu ve sıkı sutyenler bir zaman daha sonra amacını aşarak göğüslerinizi sıktıkları için hem rahatsızlık verebilir benzer zamanda göğüslerinizin şeklini bozabilir. O yüzden bu tip sütyenleri çok uzunca zaman giymemeye itina göstermelisiniz.

Sütyen takmak göğüslerinizin sarkmasını engelleyebilir ve bununla birlikte günlük hayatınızda, iş yerinde ve dışarıdayken sütyen takmanız gerekebilir. Peki evdeyken ne amaçla sütyen takıyorsunuz ? En azından evin içindeyken sütyen takmayarak göğüslerinizin nefes almasını sağlamalısınız.

Mümkün olduğunda hava geçiren sütyenler takmayı seçin. Pamuklu sütyenler en iyi tercihtir zira pamuk hem hava geçirebilir benzer zamanda farklı varyasyonlar yapılabilir. Bununla birlikte göğüslerinize her gün bitkisel yağlar ile yapacağınız kısa bir masaj kan dolaşımını hızlandıracak ve hücreleri yenileyecektir.

Sütyenler hakkında genel bilgiler aktarmaya çalıştığım makalem umarım sizlere faydalı olur.



1 yorum :

Adsız dedi ki...

Çok ilgi çekici ve doğruluk payı yüksek bir yazı olmuş takdir ettim sizi.

Yorum Gönder